Què és la blefaroplàstia?

Què és la blefaroplàstia?

La Blefaroplàstia és una cirurgia a les parpelles, que busca millorar els canvis que es produeixen en aquesta zona a causa de l’envelliment, o per factors familiars com pot ser l’excés de pell, el prolapse de bosses de greix, les ulleres etc.

Tipus de Blefaroplàstia

A nivell general hi ha 3 tipus de Blefaroplàstia: la de parpelles superiors, la de parpelles inferiors i de les 4 parpelles (a dalt i a baix)

Durada de la intervenció

La cirurgia de les parpelles superiors sol durar uns 40 – 60 min. La de les parpelles inferiors en 60 – 90 min, i la de les 4 parpelles unes 2 h.

Objectiu de la Blefaroplàstia

En molts pacients, sobretot en pacients d’edat avançada, aquest excés de pell fa sensació de pesadesa, cansament i disminució del camp visual superior. En aquests casos la podem fer amb finde funcionals i curatius.
També hi ha una indicació que és aconseguir millorar la qualitat de vida. En el cas de persones joves amb bosses als ulls aquest tret en alguns casos els causa complexos, disminució de l’autoestima i inseguretat.

Cirurgia combinada blefaroplàstia + ptosi

No cal confondre el despenjament de les parpelles amb la ptosi. La ptosi és un descens o una posició anormalment baixa de la parpella superior, això és diferent a tenir excés de pell
Quan operem una blefaroplàstia podem associar procediments com la correcció de ptosi de celles o celles caigudes, correcció de ptosi palpebral, transposició del greix a la zona de les ulleres, o fins i tot lipofillling, o farcit amb greix propi de la regió periocular per aconseguir un aspecte més rejovenit.

Blefaroplàstia amb làser CO2

Actualment comptem amb la plataforma de CO2 amb la qual aconseguim menys maratons, menor inflamació i tall quirúrgic molt precís. Amb això tenim una recuperació ràpida i una reincorporació ràpida a la vida quotidiana. Hi ha un tipus de blefaroplàstia no quirúrgica làser que té certes indicacions precises i ha de ser valorat en consulta per poder indicar-la.

Tipus d’anestèsia

L’anestèsia en el 90% dels casos és local + sedació endovenosa. Cal fer un preparatori que inclou analítica. En algun cas puntual podem fer servir anestèsia general. No cal ingrés. És una cirurgia ambulatòria.

Postoperatori

És una cirurgia que no fa mal, hi pot haver molèsties, sensació de tibantor i incomoditat, però no dolor. El tractament és i fred local. És possible que la primera setmana sigui necessari prendre antibiòtic i antiinflamatori per via oral. Els punts de sutura es retiren al cap d’una setmana a la consulta.

Resultats

A les parpelles superiors la incisió queda amagada al plec natural, per la qual cosa queda oculta.
A les parpelles inferiors, si cal retirar pell, la ferida és subciliar (sota les pestanyes) i és gairebé imperceptible.
Normalment ressequem el greix de les bosses, o el reposicionem a través de la conjuntiva. Aquesta incisió està oculta dins de la parpella i no resulta visible.

Em canviarà l’expressió?

No, mantenim la forma original de la mirada, els trets de base seran sempre els mateixos, aconseguim la mateixa mirada, però millor, més descansada.