Presbícia o vista cansada

Oftalmologia Integral

Presbícia o vista cansada

La presbícia o vista cansada és una disminució de la capacitat d’enfocament de l’ull que provoca una pèrdua de nitidesa en la visió propera.

El seu origen es troba en modificacions que pateix el cristal·lí, una lent natural de l’ull que es troba entre la còrnia i la retina, que té la capacitat d’acomodació, és a dir, d’enfocar els objectes en funció de la distància a la qual es troben . Es podria dir que és com el “zoom” d’una càmera fotogràfica.

Quan s’és jove, el cristal·lí de l’ull és suau i flexible. Aquest canvia la seva forma fàcilment, el que li permet enfocar objectes propers i llunyans. Després dels 40 anys d’edat, el cristal·lí es torna més rígid a causa dels canvis en les seves proteïnes, i els músculs que l’envolten perden la seva elasticitat. La lent no pot canviar de forma tan fàcilment com abans i, com a conseqüència, activitats com la lectura o veure coses a curta distància són més difícils.

A causa de que gairebé totes les persones desenvolupen presbícia, si altres condicions com la miopia, la hipermetropia o l’astigmatisme existeixen, aquestes condicions es barregen. Persones amb miopia poden tenir menys problemes amb la presbícia.

Símptomes de la presbícia o vista cansada

1 > Alguns senyals i símptomes de la presbícia inclouenfatiga visual, visió borrosa de prop en enfocar la vista sobre objectes o detalls petits, maldecaps o sentir-se cansat en realitzar una activitat que requereixi veure de prop.

2 > Un dels signes més evidents de la presbícia és la necessitat de mantenir els materials de lectura a certa distància amb la finalitat d’enfocar-los correctament i evitar la sensació que les lletres “ballen” o es veuen borroses. La presbícia motiva que hàgim d’allunyar els braços per a llegir o per a veure el telèfon mòbil. Quan no arriben els braços, ha arribat el moment de posar-se ulleres per a llegir i per a veure l’ordinador.

3 > La visió des de lluny inicialment es manté correcta però també comença a flaquejar a partir dels 8 o 9 anys des de l’inici de la presbícia, tret que el pacient sigui hipermétrope i en aquest cas comença abans. Els miops tenen l’avantatge que aquest període és la seva època de glòria, ja que amb -1d a -3.5 diòptries a partir dels 45 anys poden llegir sense ulleres i només necessitar-les per a lluny.

Diagnòstic de la presbícia

A l’ésser un problema associat a l’envelliment de l’ull, la presbícia no es pot prevenir. És important revisar periòdicament la visió a partir dels 40 anys, etapa en la qual poden començar a aparèixer malalties oculars relacionades amb l’edat.

El seu Optometrista pot diagnosticar la presbícia durant un examen ocular complet. Es determinarà el seu grau de presbícia mitjançant una prova estàndard de la visió, valorant la seva Agudesa Visual en visió llunyana per a començar i seguidament amb un test de lectura situat, normalment, a 40 cm.

Proves diagnòstiques

Topografia
Analitza la superfície anterior de la cornea per a descartar queratocons, o patologies asimètriques d’aquesta. És fonamental també per al càlcul de l’astigmatisme abans de qualsevol cirurgia facorefractiva. S’utilitza també en l’adaptació de lents de contacte.

Biometria
La Biometria consisteix en el mesurament de la longitud de l’ull i dels diferents compartiments que el componen per a calcular el poder diòptric de les lents intraoculars que s’implanten en la cirurgia de les cataractes o de la presbícia.

Financem la teva mirada

A Centre Mèdic Valira d’Andorra no volem que el preu suposi una barrera a l’hora de complir el teu desig de dir adéu a les ulleres i/o lents de contacte.

Financem la teva mirada

A Centre Mèdic Valira d’Andorra no volem que el preu suposi una barrera a l’hora de complir el teu desig de dir adéu a les ulleres i/o lents de contacte.

Tractament

Actualment els únics tractaments possibles i eficaços per a la presbícia són les ulleres o la cirurgia. No existeixen medicaments o teràpies que permetin la seva prevenció o retardin la seva aparició.

Habitualment la presbícia es corregeix amb ulleres. La refracció total de presbícia tindrà en compte la prescripció en visió llunyana, la distància de lectura i l’edat del pacient. Sent aquesta més elevada en pacients de major edat i en distàncies de lectura més pròximes.

La correcció òptica per a llegir o enfocar la vista de prop. Al cas en què la presbícia vagi combinada amb miopia o hipermetropia, serà necessària una doble correcció des de lluny i de prop. Això es pot realitzar mitjançant l’ús de dos parells d’ulleres diferents o unes ulleres progressives.
Cirurgia de facoemulsificació amb col·locació de lents intraoculars. Sol utilitzar-se quan va associada a cataractes i a defectes refractius com la miopia o la hipermetropía.
Cirurgia amb làser femtosegons
El tractament pas a pas

Tecnologia per al tractament de la Presbícia o Vista Cansada

Làser AMARIS LÀSER AMARIS 1050 RS

El làser de excímeros, làser excimer (calc de l’anglès) o làser exciplex és un tipus de laser ultraviolat utilitzat sovint en cirurgia ocular. Tècnica LASIK i LASEK.

Gràcies a aquesta tecnologia molt avançada el factor de risc humà es redueix al mínim oferint una gran seguretat i eficàcia per al pacient.

Làser Quirúrgic de Femtosegundo FEMTO LDV Ziemmer

Aquest làser de femtosegundo és el millor tractament LASIK femto que existeix. La tècnica de cirurgia refractiva FEMTOLASIK té un menor impacte en l’ull ja que el raig làser que utilitza, té una intensitat 100 vegades més petita que els làsers de primera generació.

És capaç de tractar casos molt severs, per la qual cosa pràcticament tothom es pot sotmetre a aquesta cirurgia. Ara poden ser tractats pacients amb miopies molt altes i amb còrnies molt primes.
Neteja

Topògraf Sirius

Sirius és un sistema d’alta precisió per a l’anàlisi tridimensional de la còrnia i el segment anterior. Diagnòstic de defectes refractius.

Opinions dels nostres pacients

Preguntes freqüents

Em farà mal l'operació?

No. Ni durant ni després. Només tindrà lleus molèsties les primeres hores després del procediment.

i si moc els ulls durant la intervenció?

El més recomanable seria que no ho fes, no obstant això, els sistemes de seguretat per seguiment dels moviments oculars de què disposa el làser, detindrien el tractament impedint possibles complicacions.

És molt llarga l'operació?

No. Dura aproximadament 5 minuts per ull i és possible, en la majoria dels casos, operar tots dos ulls en la mateixa sessió. En els casos d’implant de lent epicapsular i en la cirurgia de la cataracta, la durada aproximada és de 8 a 10 minuts i és aconsellable deixar transcórrer d’1 a 2 dies entre un ull i un altre.

Em dormiran per a operar-me?

No, ni tan sols injeccions. El tipus d’anestèsia és tòpica, és a dir, amb gotes. Per això, no és necessari cap prova preoperatòria (anàlisi o radiografia) ni suspendre la seva medicació habitual, ni estar en dejú.

Em dormiran per a operar-me?

No, ni tan sols injeccions. El tipus d’anestèsia és tòpica, és a dir, amb gotes. Per això, no és necessari cap prova preoperatòria (anàlisi o radiografia) ni suspendre la seva medicació habitual, ni estar en dejú.

Quants dies hauré d'estar en la clínica?

Cap. És un tipus de cirurgia que es realitza de manera ambulatòria. Després de la intervenció pot anar-se a la seva casa.

Milloraré la visió?

La cirurgia mitjançant la tècnica Lasik no millora l’agudesa visual, és a dir, després de la cirurgia la millor visió que el pacient pot aconseguir és la visió que tenia preoperatoriamente amb les seves ulleres. No obstant això, la tècnica de la facoemulsificación o implant de lents epicapsulares millora la visió preoperatòria en la immensa majoria dels casos.

Si tens alguna consulta o vols demanar cita, estarem encantats d’atendre’t.
Truca’ns al 870070 o envia el següent formulari.

    Estic d'acord amb la política de privacitat