ORTODÒNCIA A ANDORRA

Ortodòncia per a Nens i Adults a Andorra

Ortodòncia a Andorra

Som especialistes en Ortodòncia a Andorra. L’ortodòncia és l’especialitat de l’odontologia que s’encarrega de col·locar en la posició correcta aquelles peces dentals que estan mal posicionades en la boca.

Amb ella podem corregir les alteracions de posició de les dents, les rotacions o girs dentals, tancar espais (diastemes) entre dents, obrir espais per a dents que s’han perdut fa temps i que volem reposicionar amb implants.

En pacients en edat de creixement també podem corregir la posició i la forma dels maxil·lars perquè les dents es puguin recol·locar de forma més harmònica i l’oclusió o mossegada sigui la correcta.

És el tractament de les malposicions tant dentals com esquelètiques ja sigui en pacients infantils o adults, seguint les tècniques més actuals en ortodòncia convencional i estètica, com ara braquets transparents, de fibra de vidre, ortodòncia lingual i invisalign.

Ortodòncia fixa

L’ortodòncia fixa fa referència a la mena de tractament que no permet al pacient extreure de la seva boca els elements que es peguen a la dent.

Els brackets són els més coneguts com a ortodòncia fixa. L’ortodòncia convencional ha anat evolucionant, avui dia en el mercat podem trobar diferents tipus de materials.

En la nostra clínica dental a Andorra, som especialistes en estètica dental i comptem amb professionals amb molts anys d’experiència que podran ajudar-te a aconseguir el somriure que cerques.

Quina diferència hi ha entre un bracket estètic i un metàl·lic?

1. ESTÈTICA: el bracket estètic està fet de material ceràmic o de resina i d’un color semblant al de la dent.

2. HIGIENE: sempre cal mantenir una bona higiene oral però amb l’ús de brakets estètics la higiene ha de ser molt més acurada ja que si no, poden tenyir-se i canviar de color.

3. LA RESISTÈNCIA: els brackets metàl·lics són més resistents a les forces masticatòries que els *brackets estètics.

4. RAPIDESA: els brackets metàl·lics exerceixen menor força de fricció amb l’arc, que també és metàl·lic. En canvi el frec entre la ceràmica i l’arc metàl·lic és major en ser materials diferents, amb el que els moviments són una mica més lents.

Financem el teu somriure

A Centre Mèdic Valira d’Andorra no volem que el preu suposi una barrera a l’hora de complir el teu desig de dir adéu a les ulleres i/o lents de contacte.

Financem el teu somriure

A Centre Mèdic Valira d’Andorra no volem que el preu suposi una barrera a l’hora de complir el teu desig de dir adéu a les ulleres i/o lents de contacte.

Ortodòncia invisible a Andorra

Existeixen sistemes d’ortodòncia avançats que permeten al pacient realitzar tractaments d’ortodòncia sense tot just ser percebut.

Aquests sistemes són coneguts com a «Ortodòncia Invisible».

Realitzem dos tipus d’ortodòncia invisible: l’ortodòncia lingual amb el sistema incògnit i l’ortodòncia amb uns posicionadores transparents del sistema Invisalign.

Ortodòncia Lingual

És un sistema d’ortodòncia que funciona de manera semblant a l’ortodòncia convencional, encara que amb una diferència important que és que els brackets no estan subjectes a la part externa, és a dir, visible, de les dents sinó, per contra, a la part interna.

Amb això s’aconsegueix que ni els brackets ni els arcs siguin visibles pel que el tractament passa molt més desapercebut. Els brackets que s’utilitzen en ortodòncia lingual són més petits que els de l’ortodòncia tradicional ja que disposen de menor espai i si anessin de major grandària provocarien moltes rascades en la llengua.

Avantatges
Molt estètica, ja que en anar per la cara interna de les dents no es nota gairebé res.

Inconvenients
Algunes maloclusions són més complicades de corregir perquè en treballar des de la cara interna de la dent hi ha moviments que costen més fer.

 • Pot provocar rascades i molèsties en la llengua, dificultant una mica la parla, fins que el pacient aconsegueix acostumar-se.
 • Resulta més cara que l’ortodòncia convencional perquè el material és bastant més car.
 • El tractament és més lent, perquè costa més moure les dents des de la cara lingual.
 • És una tècnica molt més complexa pel que requereix que l’especialista que la dugui a terme tingui la formació i experiència necessàries per a aconseguir el resultat esperat.

Invisalign

El sistema INVISALIGN redreça les dents mitjançant uns posicionadores pràcticament invisibles i extraïbles que es fabriquen a mesura.

Aquest tipus d’ortodòncia consisteix a anar canviant els alineadors en forma de fèrules transparents cada dues setmanes, acció que realitza el pacient a la seva casa segons les indicacions del ortodoncista.

El sistemes Invisalign utilitza un tipus de tecnologia que permet al pacient saber com quedaran les seves dents una vegada finalitzat el tractament.

Avantatges

 • Estètica: gairebé invisibles. Sense elements metàl·lics.
 • Comoditat: És extraïble, no és fixa i es pot llevar per a menjar o beure o per a reunions o actes socials pel que s’adapta a qualsevol horari del pacient.
 • Higiene: es lleven per a raspallar-se i passar el fil dental sense interferències.
 • Redueixen el risc de càries: en ser extraïble permet una millor higiene i reté menys aliment que els brackets convencionals.

Inconvenients

 • Com el pacient els hi pot llevar voluntàriament, tot el temps que no estan en boca no actuen, amb la qual cosa s’alenteix el tractament
 • Els pacients amb bruxisme que estrenyen o grinyolen molts les dents exerceixen un excés de pressió sobre els alineadors que els pot danyar.

Si tens alguna consulta o vols demanar cita, estarem encantats d’atendre’t.
Truca’ns al 870070 o envia el següent formulari.

  Estic d'acord amb la política de privacitat