Periodòncia Avançada

Odontologia integral a Andorra

Periodòncia Avançada

Si les seves genives sagnen espontàniament o es troben inflamades o han canviat de color a vermell intens és signe que vostè necessita tractament periodontal.
La periodóncia és el tractament de la malaltia de les genives en la qual pot aparèixer sagnat i inflamació (gingivitis) i/o pèrdua d’os i de nivell d’inserció de geniva (malaltia periodontal pròpiament dita). Per a tractar aquesta malaltia habitualment es realitza un raspat i allisat radicular (RAR) i a vegades cal recórrer a la cirurgia periodontal, si la malaltia aquesta molt avançada. Hi ha tècniques de cirurgia periodontal que permeten a més realitzar correccions estètiques de la geniva com cobrir recessions gingivals o allargaments coronales quan les dents estan poc erupcionats o hi ha asimetria en el marge gingival.

Causes de la disfunció temporomandibular

Malaltia Periodontal

La Malaltia periodontal (Piorrea) és una malaltia produïda per bacteris, en pacients susceptibles, les quals s’introdueixen sota la geniva formant les bosses periodontals, que són espais plens de gèrmens impossibles d’higienitzar per part del pacient amb tècniques d’higiene normal. La geniva es torna més vermella, inflamada i pot haver sagnat al raspallat.

A conseqüència de la malaltia es produirà una pèrdua de l’os que envolta a la dent i en molts casos la geniva es retreu, produint dents més llargues i espais negres entre les dents. En uns certs casos és possible regenerar l’os perdut i recobrir les zones de geniva que s’han retret mitjançant la utilització d’empelts.

Allargament Coronari

L’Allargament Coronari (Remodelat de Geniva) és un procediment poc invasiu, on es busca perfilar el contorn de la geniva per a aconseguir uns marges més estètics i alinear l’altura de la mateixa en cas de presentar diferències a causa de malposició dentària d’un o diverses dents, defectes en l’erupció dels mateixos i també es realitza quan existeix càries sota la geniva o per fractura d’alguna dent.

Allargament coronari d’incisiu lateral i central superior esquerre, abans i després.

Empelts de Geniva

La Recessió Gingival és quan les arrels dentals estan exposades. En molts casos les dents es troben sensibles als aliments i els líquids calents o freds. Els empelts de teixit tou s’utilitzen per a cobrir l’arrel exposada o desenvolupar teixit de geniva que no existeix per culpa d’una recessió gingival excessiva. Un procediment d’empelt de teixit tou repararà el defecte i ajudarà prevenir la recessió i pèrdua d’os addicional en aquesta zona, així com també millorarà la sensibilitat als canvis de temperatura i millorarà l’estètica del seu somriure.

Recobriment d’un ullal amb geniva del mateix pacient abans i després.

Regeneració Tissular Guiada

És la recuperació dels teixits durs (os) que envolten la dent mitjançant procediments quirúrgics i la utilització de derivats d’os i membranes de col·lagen per a restablir el teixit de suport de la dent perduda.

Gingivectomía

La gingivectomía és un procediment poc invasiu que es realitza sota anestèsia local i consisteix a eliminar l’excés de geniva en cas que es trobi fibrosa i ferma. La gingivectomía es realitza comunament en pacients amb engrandiments gingivals inflamatoris crònics, o en pacients que presenten engrandiment després d’un tractament d’ortodòncia.

Si tens alguna consulta o vols demanar cita, estarem encantats d’atendre’t.
Truca’ns al 870070 o envia el següent formulari.

    Estic d'acord amb la política de privacitat