ODONTOLOGIA PREVENTIVA A ANDORRA

Especialistes en Odontologia Preventiva a Andorra

Odontologia Preventiva a Andorra

En la nostra clínica dental de Andorra treballem l’odontologia preventiva.
L’odontologia preventiva consisteix, com el seu nom l’indica, a prevenir malalties bucodentals i mantenir la salut oral del pacient en òptimes condicions.

Revisions bucals periòdiques, ensenyaments d’higiene oral, aplicació de fluor tòpic en pacients amb alt risc de càries.

Aquest tipus d’odontologia, aplicada a la consulta, és aquella que manté un ambient lliure de microbis durant qualsevol procediment odontològic en un pacient.

Per a això, es realitzen protocols de neteja i esterilització del gabinet, els instruments i equips. També implica la utilització de guants, màscares i altres elements d’un sol ús i estèrils imprescindibles en tota intervenció.

En la pràctica clínica, l’odontologia preventiva, consisteix a mantenir la salut bucodental del pacient anticipant-se a possibles malalties i evitant el seu desenvolupament.

Aquestes són algunes de les pautes de prevenció que apliquem:

Revisions bucals periòdiques, sempre és aconsellable visitar al dentista una vegada a l’any, o en pacients amb alt risc de càries amb més freqüència, l’interval de temps sempre en indicat pel professional segons cada cas.

Neteges dentals, és important realitzar neteges dentals cada cert temps per a eliminar el carrall acumulat i evitar complicacions com la càries.

Ensenyar als pacients tècniques correctes d’higiene oral, sobretot quan es tracta de pacient de tala o mitjana edat.

Aplicació de fluor tòpic en pacients amb alt risc de càries, aquest és una tècnica senzilla que ofereix grans avantatges.

Altres tècniques com els segellaments de fosses i fissures que consisteix en l’aplicació d’unes resines fluides que solidifiquen amb l’aplicació d’un llum de polimerització i que disminueixen el risc que aparegui càries.

Pautes d’alimentació, es recomana reduir l’alt contingut de sucre que afavoreix l’acumulació de placa bacteriana en la boca i augmentar els aliments que aporten calci per a mantenir en bon estat els ossos de peces dentals.

Fomentació d’hàbits saludables, evitar fumar o consumir alcohol, ja que afavoreixen la sequedat i l’acumulació de placa en la boca entre altres malalties més greus.

L’odontologia conservadora a diferència de la preventiva, consisteix a abordar casos amb patologies ja instaurades on es pretén recuperar zones ja danyades.

En canvi la preventiva actua per a no arribar a això.

En el cas de nens, en aquest article t’expliquem tot sobre odontopediatría.

Si tens alguna consulta o vols demanar cita, estarem encantats d’atendre’t.
Truca’ns al 870070 o envia el següent formulari.

    Estic d'acord amb la política de privacitat